Článek
Postup
01.
Žloutky utřete s cukrem krupice, přidejte rozpuštěné máslo, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte dotuha vyšlehaný sníh, nalijte na dno formy na biskupský chlebíček a pečte 25 minut při 180 stupních Celsia. Nechte zchladnout.
02.
Smetanu vyšlehejte dotuha, přimíchejte kefírové mléko, moučkový cukr a scezený mandarinkový kompot. Plátky želatiny namočte do mandarinkové šťávy, nechte nabobtnat, zahřejte v mikrovlnce, dobře rozmíchejte a nakonec vlijte do připraveného krému. Vařečkou důkladně promíchejte a nalijte na upečený korpus do formy na chlebíček. Nechte přes noc ztuhnout v lednici a krájejte na plátky.
Mandarinky se příliš v pečení nevyužívají, je to ale obrovská škoda, jsou výborné třeba i plněné.