Hlavní obsah
3,2
(60)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Už jste oblíbené tiramisu vyzkoušeli i v ovocné verzi, třeba s čerstvými malinami? Stačí jen pár ingrediencí a skvělý dezert je na světě. Efektně servírovaný ve skleničkách určitě příjemně potěší hosty i rodinu.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 3 ks vejce
  • 500 g mascarpone
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 sáček cukru s mandlovou příchutí
  • 50 ml mandlového likéru amaretto
  • 1 špetka soli
  • 200 g malin
  • 8 ks cukrářských piškotů
  • 2 snítky čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Oddělte bílky od žloutků. Vejce neprocházejí žádnou tepelnou úpravou, proto je nutné použít jen čerstvá z důvěryhodného zdroje.

02.

Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh

03.

V jiné míse ušlehejte žloutky s oběma druhy cukrů do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně zašlehejte mascarpone – pracujte rychle, není třeba dlouhé míchání. 

04.

Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh. 

05.

Na dno skleniček dejte část krému. Na něj naklaďte cukrářské piškoty a pár malin. Piškoty pokapejte trochou amaretta. Na piškoty a maliny rozetřete další dávku krému a poklaďte ho zbytkem malin. Máte-li vyšší skleničky, přidejte klidně jednu vrstvu piškotů navíc. 

06.

Hotové tiramisu dejte aspoň na tři hodiny do lednice, aby piškoty změkly. Podávejte zdobené čerstvými malinami a mátou. 

Foto: Svatava Vašková

Tiramisu ve skleničce je rychlý, výborný a efektní dezertFoto: Svatava Vašková

Tip: Jestli chcete, aby byl váš dezert opravdu dokonalý, upečte si podle video receptu domácí piškoty. A k tomu se hodí i výtečný domácí kávový likér.

Jakou variantu oblíbeného dezertu máte rádi? Vyzkoušejte recept na roládu s chutí tiramisu anebo nepečené piškotové řezy na způsob tiramisu.

Načítám