Článek
Postup
01.
Oddělte bílky od žloutků. Vejce neprocházejí žádnou tepelnou úpravou, proto je nutné použít jen čerstvá z důvěryhodného zdroje.
02.
Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh.
03.
V jiné míse ušlehejte žloutky s oběma druhy cukrů do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně zašlehejte mascarpone – pracujte rychle, není třeba dlouhé míchání.
04.
Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.
05.
Na dno skleniček dejte část krému. Na něj naklaďte cukrářské piškoty a pár malin. Piškoty pokapejte trochou amaretta. Na piškoty a maliny rozetřete další dávku krému a poklaďte ho zbytkem malin. Máte-li vyšší skleničky, přidejte klidně jednu vrstvu piškotů navíc.
06.
Hotové tiramisu dejte aspoň na tři hodiny do lednice, aby piškoty změkly. Podávejte zdobené čerstvými malinami a mátou.
Tip: Jestli chcete, aby byl váš dezert opravdu dokonalý, upečte si podle video receptu domácí piškoty. A k tomu se hodí i výtečný domácí kávový likér.
Jakou variantu oblíbeného dezertu máte rádi? Vyzkoušejte recept na roládu s chutí tiramisu anebo nepečené piškotové řezy na způsob tiramisu.