Hlavní obsah
3,6
(10)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sladká roláda jako z cukrárny vzbuzuje určitý respekt , ale podle našeho návodu ji zvládne i začátečník.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 4 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 4 lžíce vody
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 5 lžic malinové marmelády
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
Krém
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 lžíce malinového sirupu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
K dokončení
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 lžíce 30% zakysané smetany
  • 1 hrst malin
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s cukrem do husté pěny, přidejte vodu a dále šlehejte. Do žloutkové hmoty lehce zamíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a rychle upečte. Ihned po upečení plát i s papírem svineme a necháme vychladnout. 

02.

Zakysanou smetanu vyšlehejte s malinovým sirupem a poté spojte se smetanou ušlehanou se ztužovačem. 

03.

Roládu rozviňte a papír opatrně sloupněte. Plát těsto potřete malinovým džemem nebo nutellou, poté malinovým krémem a zaviňte. Povrch potřete šlehačkou ušlehanou se zakysanou smetanou a cukrem dle chuti a ozdobte malinami.

Načítám