Hlavní obsah
3,5
(79)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Voňavé letní maliny by byl skoro hřích mučit tepelnou úpravou. Raději je doplňte jen lehounkým piškotem a jednoduchým krémem s bílou čokoládou. A příště můžete tuhle roládu připravit třeba s borůvkami nebo ostružinami.

20 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce cukru moučka
Krémy
  • 300 g bílé čokolády
  • 125 g malin
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
K dokončení
  • 1 hrst malin
  • 1 hrst pistácií
Článek

Postup

01.

Vejce předem vyndejte z lednice, aby měla pokojovou teplotu.

Foto: Greta Blumajerová

Použít můžete jak maliny, tak ostružiny nebo borůvky. A pro extra dekadentní krém použijte čokoládu hořkou!Foto: Greta Blumajerová

02.

Začněte přípravou krémů. Jestli to chcete mít na jistotu, přichystejte si je už den předem. Čokoládu rozlámejte na dílky, zalijte ohřátou smetanou, rozmíchejte dohladka a rozdělte do dvou misek.

Foto: Greta Blumajerová

Čokoládu stačí zalít v mikrovlnce nebo na plotně ohřátou smetanou a rozmíchat do rozpuštěníFoto: Greta Blumajerová

03.

Do jedné misky nasypte maliny (pár si jich můžete nechat na ozdobu) a vidličkou je trochu rozmačkejte. Oba krémy dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.

Foto: Greta Blumajerová

Maliny v jedné části krému trochu rozšťouchejte vidličkouFoto: Greta Blumajerová

04.

Vajíčka s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem pět až deset minut do světlé pěny. Opatrně zapracujte mouku.

Foto: Greta Blumajerová

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny a opatrně zapracujte moukuFoto: Greta Blumajerová

05.

Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, pečte asi 12 minut dozlatova, poté ihned odřízněte hrany (těsto se tak bude lépe rolovat) a plát přesuňte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Papír stáhněte. Piškot pak i s utěrkou zarolujte a nechte vychladnout. Pracujte rychle, aby těsto neztuhlo.

Foto: Greta Blumajerová

Těsto vlijte na pečicí papír, a než se upeče, připravte si čistou utěrku a poprašte ji moučkovým cukremFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přímo na plechu z těsta odkrojte okraje, přeneste ho na utěrku, sundejte papír a rychle zarolujteFoto: Greta Blumajerová

06.

Vychladlé krémy prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byly nadýchanější a ještě trochu zatuhly. Do malinové části přidejte sáček ztužovače šlehačky (kdyby byl krém dostatečně pevný už tak, můžete samozřejmě vynechat). Malinový krém rozetřete na rozmotané těsto a znovu (už bez utěrky) zarolujte. Roládu potřete světlým krémem.

Foto: Greta Blumajerová

Krémy před potíráním prošlehejte elektrickým šlehačem – lépe tak zatuhnou a budou i nadýchanějšíFoto: Greta Blumajerová

07.

Ozdobte malinami a drcenými pistáciemi. Můžete podávat hned nebo roládu nechte ještě chvíli odležet v chladu.

Foto: Greta Blumajerová

K malinám a bílé čokoládě perfektně ladí pistácie – stačí jich jen troškaFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nadýchaný krém, lehké piškotové těsto a voňavé maliny nikdy nezklamou...Foto: Greta Blumajerová

Načítám