Článek
Postup
01.
Vejce předem vyndejte z lednice, aby měla pokojovou teplotu.

Použít můžete jak maliny, tak ostružiny nebo borůvky. A pro extra dekadentní krém použijte čokoládu hořkou!Foto: Greta Blumajerová
02.
Začněte přípravou krémů. Jestli to chcete mít na jistotu, přichystejte si je už den předem. Čokoládu rozlámejte na dílky, zalijte ohřátou smetanou, rozmíchejte dohladka a rozdělte do dvou misek.

Čokoládu stačí zalít v mikrovlnce nebo na plotně ohřátou smetanou a rozmíchat do rozpuštěníFoto: Greta Blumajerová
03.
Do jedné misky nasypte maliny (pár si jich můžete nechat na ozdobu) a vidličkou je trochu rozmačkejte. Oba krémy dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.

Maliny v jedné části krému trochu rozšťouchejte vidličkouFoto: Greta Blumajerová
04.
Vajíčka s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem pět až deset minut do světlé pěny. Opatrně zapracujte mouku.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny a opatrně zapracujte moukuFoto: Greta Blumajerová
05.
Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, pečte asi 12 minut dozlatova, poté ihned odřízněte hrany (těsto se tak bude lépe rolovat) a plát přesuňte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Papír stáhněte. Piškot pak i s utěrkou zarolujte a nechte vychladnout. Pracujte rychle, aby těsto neztuhlo.

Těsto vlijte na pečicí papír, a než se upeče, připravte si čistou utěrku a poprašte ji moučkovým cukremFoto: Greta Blumajerová

Přímo na plechu z těsta odkrojte okraje, přeneste ho na utěrku, sundejte papír a rychle zarolujteFoto: Greta Blumajerová
06.
Vychladlé krémy prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byly nadýchanější a ještě trochu zatuhly. Do malinové části přidejte sáček ztužovače šlehačky (kdyby byl krém dostatečně pevný už tak, můžete samozřejmě vynechat). Malinový krém rozetřete na rozmotané těsto a znovu (už bez utěrky) zarolujte. Roládu potřete světlým krémem.

Krémy před potíráním prošlehejte elektrickým šlehačem – lépe tak zatuhnou a budou i nadýchanějšíFoto: Greta Blumajerová
07.
Ozdobte malinami a drcenými pistáciemi. Můžete podávat hned nebo roládu nechte ještě chvíli odležet v chladu.

K malinám a bílé čokoládě perfektně ladí pistácie – stačí jich jen troškaFoto: Greta Blumajerová

Nadýchaný krém, lehké piškotové těsto a voňavé maliny nikdy nezklamou...Foto: Greta Blumajerová
A co takhle roláda naslano? My milujeme kombinaci špenátu a sušených rajčat, řepy a křenu i dekadentní bůček s francouzskými bylinkami.