Hlavní obsah

Malá prsa? Tohle jsou důvody, proč se z nich radovat!

Foto: Crime Art, Shutterstock.com

Foto: Crime Art, Shutterstock.com

Štve vás, že vám příroda v oblasti hrudníku moc nenadělila? Módní diktát velkých prsou už naštěstí opadl, potřebujete-li ale ke spokojenosti další argumenty, máme jich celou řadu.

Článek

Ženská sebeláska je tématem, které společností rezonuje již několik let. Máme se mít rády a být spokojené samy se sebou, ať máme velikost S nebo XL, velký nos nebo malá prsa. Tušíte, že vzhled není to nejdůležitější, přesto vás pohled na váš plochý hrudník dokáže rozesmutnit? Přestaňte svůj dekolt vnímat jako nedostatek, příroda vám nadělila i důležité body k dobru.

Zdravotní benefity

Prsa jsou tvořena z velké části tukovou tkání a z malé tou svalovou. To, že jí máte na hrudníku více, může být způsobeno tím, že máte celkově více tuku na těle. U žen by měl být podíl tělesného tuku do 30 % (záleží také na věku), větší množství už zvyšuje riziko nemocí srdce a cév, cukrovky II. typu nebo potíží s klouby.

Rakovinu velikost prsou nezajímá, postihnout může nulky i pětky. Ale jako majitelka drobných prsou máte výhodu při samovyšetřování. Tuková tkán umí lépe schovat rostoucí nádor. V malém prsu si tak bulku nahmatáte snáz a pravděpodobněji i dost časně na to, aby byla šance na vyléčení vysoká.

A ještě zajímavost, podle průzkumu publikovaného v časopisu Archives of Sexual Behaviour se ženy s prsy velikosti A vykurýrují z nachlazení rychleji, průměrně do čtyř dnů, zatímco ženy s F s nemocí bojují přes týden. Zřejmě za to může hormon leptin, který se tvoří v tukové tkáni a který oslabuje imunitu. Jiná studie zase tvrdí, že ženy s většími ňadry musí až 56× častěji léčit respirační infekce antibiotiky.

Foto: BigmanKn, Shutterstock.com

Lékaři apelují na ženy, aby si pravidelně, ideálně jednou měsíčně, dělaly samovyšetření prsu Foto: BigmanKn, Shutterstock.com

Nebolí vás tělo

Mladé dívky, kterým rychle naroste větší poprsí, se za tuto skutečnost často stydí a snaží se ji maskovat, třeba i tím, že se hrbí. Špatné držení těla si můžete vypěstovat i v dospělosti, pokud vás několikakilogramová prsa tíží a způsobují vám úporné bolesti zad a šíje a někdy i hlavy. S menší zátěží snáze dosáhnete správného držení těla.

A netýkají se vás ani další trable jako ramínka podprsenky zařezávající se do kůže (pokud máte špatnou velikost), propocené fleky pod prsy nebo kožní potíže v rýze pod prsy.

Gravitace je na vás krátká

Větší prsa jsou logicky i těžší a s věkem bohužel klesají. Naopak malá prsa si zachovávají déle pevný kulatý tvar, který připadá atraktivní ženám i mužům. Menší prsa dokonce působí mladistvěji.

Foto: SvetlanaFedoseyeva, Shutterstock.com

Velikost ani tvar prsou nerozhodují o tom, jestli si sex užijete či nikoliFoto: SvetlanaFedoseyeva, Shutterstock.com

Lépe vám sedí oblečení

Žena, která má větší prsa, moc dobře ví, že třeba koupě košile, která bude perfektně sedět a knoflíčky se nebudou pnout, je skoro nadlidský úkol. Zato drobný hrudník pohodlně vklouzne do většiny oblečení, ostatně návrháři o tom vědí své, i proto jsou modelky většinou štíhlé a téměř ploché. To platí i při výběru spodního prádla. Majitelky velkého a těžkého poprsí musí volit především pohodlí, vy si můžete vybírat podle módních trendů a klidně vyrazit i naostro.

Sportovní podprsenku neřešíte

Velká prsa jsou komplikací i při sportu. Obdařené ženy proto musí investovat do kvalitní sportovní podprsenky, zatímco vy na ni při nákupu nemusíte mít tak vysoké nároky, zejména co se týče podpory. 

Lépe si ustelete

Málokterá majitelka velkého poprsí ráda spí na břiše, pro někoho to může být nepohodlné. Pokud máte plošší hrudník, můžete si ustlat, jak je vám libo.

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Velká prsa stojí často za bolestmi zad a šíjeFoto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Větší šance na boháče

Se zajímavým objevem přišli na londýnské Westminsterské univerzitě. Jejich průzkum odhalil, že k milovníkům většího poprsí patří spíše muži finančně méně zajištění. Čím byli testovaní muži socioekonomicky výše postavení, tím méně jim velká prsa přišla atraktivní.

Související témata:

Načítám