Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte krém. V kastrůlku ohřejte smetanu těsně pod bod varu, stáhněte plamen a přidejte nalámanou čokoládu a 50 g másla. Vše míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí, pak kastrůlek odstavte z kamen a dejte vychladnout.
02.
Ve větší míse vyšlehejte máslo s cukrem do hladké hmoty, trvá to asi 2 minuty.
03.
Z pomerančů vymačkejte šťávu, je jí asi 1,5–2 dl. Pak k máslu přidejte celá vejce o pokojové teplotě (studená z lednice by vám máslo „srazila“) a postupně do směsi zašlehejte obě mouky prosáté s práškem do pečiva. Pak postupně přilijte i pomerančovou šťávu, a když je vše hotovo, vmíchejte to těsta mák.
04.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a dejte péct na 45–50 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.