Hlavní obsah
3,0
(80)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Mák a třešně si rozumějí! Tento recept na nadýchanou vláčnou bublaninu je nejen rychlý a jednoduchý, ale hlavně výborný.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
  • 150 g máku
  • 280 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 250 g třešní
  • 100 ml mléka
Článek

Postup

01.

Postup je úplně jednoduchý. Budete potřebovat šlehač nebo robot a velmi důležitý je první krok: šlehejte vejce a krupicový cukr do opravdu husté pěny asi 10 minut.

02.

 Po této době začněte do vaječné pěny za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévat olej. 

03.

Až se vaječná hmota s olejem spojí, krátce zašlehejte mletý mák a mléko pokojové teploty.

04.

V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a sypké suroviny jemně zamíchejte do těsta.

05.

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

06.

Pekáč vyložte pečicím papírem a vlijte do něho těsto. Dejte péct a přibližně po sedmi minutách poklaďte lehce zapečené těsto třešněmi – ovoce tak nespadne až na dno a koláč bude krásnější. Makovec pak pečte ještě asi 20 až 25 minut. Nakonec ho můžete poprášit moučkovým cukrem.

Foto: Svatava Vašková

Jednoduchý a přitom úžasnýFoto: Svatava Vašková

Tip: Třešně můžete klidně nahradit kousky meruněk či švestek.

Související témata:

Načítám