Článek
Postup
01.
Žloutky ušlehejte s moučkovým cukrem a vodou do pěny, přidejte mouku, mák a prášek do pečiva, zamíchejte a nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě při 180 stupních.
02.
V pánvi na oleji opražte mandlové lupínky s krupicovým cukrem a nechte vychladnout. Na krém uvařte z mléka a pudinkového prášku a vanilkového cukru pudink, přikryjte jej folií a nechte vychladnout.
03.
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a postupně do něj zašlehejte vychladlý pudink. Vše by mělo mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
04.
Vychladlý korpus prokrojte vodorovně na poloviny, spodní těsto potřete třetinou krému a přiklopte druhou polovinou těsta. Povrch potřete druhou třetinou krému, zbylý krém navrch ozdobně nastříkejte cukrářským sáčkem a posypte opraženými mandlovými lupínky.