Článek
Postup
01.
Plátky želatiny dejte do vody, aby nabobtnaly. To potrvá přibližně 10 minut. Mezitím dejte do rendlíku smetanu, cukr a semínka z vanilkového lusku.
02.
Směs zahřejte a přiveďte těsně k bodu varu a pak stáhněte z ohně. Do horké smetany přidejte vyždímané plátky želatiny. Důkladně prošlehejte a vmíchejte mák.
03.
Hotovou směs rozdělte do skleniček, misek nebo formiček, které dejte na 4 až 5 hodin do chladu.
04.
Švestky nakrájejte na měsíčky. Dejte je do rendlíku, přidejte asi 5 lžic vody a skořicový cukr. Zahřívejte, dokud se voda částečně neodpaří, šťáva by měla mít hustotu sirupu. Nakonec do směsi vmíchejte rum.
05.
Vychladlou panna cottu vyklopte a servírujte přelitou horkou švestkovou směsí.
Švestky jsou skvělé čerstvé, pečené, vypálené i rozvařené na povidla. Zde najdete 50 nejlepších ověřených švestkových receptů, jak na úžasná tradiční sladká jídla, tak i na slané švestkové pokrmy, polévky a chuťovky.