Článek
Postup
01.
V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Smažte asi tři minuty.
02.
Po této době žampiony s cibulí zaprašte hladkou moukou a oběma druhy mletých paprik, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi deset minut.
ŽAMPIONY JSOU VDĚČNÁ A LEVNÁ SUROVINA
03.
Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru.
Tip
Aby se zakysaná smetana v polévce nesrazila, přidávejte ji do jídla v pokojové teplotě. Když místo masového vývaru použijete zeleninový, rázem získáte plnohodnotný vegetariánský pokrm.
Máte rádi žampiony? Zkuste žampionové špízy s česnekem, plněné grilované žampiony nebo pečené vejce v žampionu portobello.