Hlavní obsah

Luxusní zeleninové přílohy: Z mrkve, květáku i kapustiček!

Foto: Greta Blumajerová

Kdo říká, že z mrkve, kapustiček či květáku nemůže být originální příloha?Foto: Greta Blumajerová

Chtěli byste jíst více zeleniny, ale v chladném podzimním počasí máte chuť spíš na poctivé teplé jídlo? Dejte si ji v podobě skvělé přílohy! Zeleninu podle našich receptů budete chtít jíst i samotnou…

Článek

Ani v listopadu se nemusíte vzdát dobré zeleniny za rozumnou cenu. A když ji navíc dobře připravíte, máte luxusní přílohu, která dodá šmrnc každému jídlu.

Nasládlou chuť mrkve perfektně podtrhne jemná máslovo-medová glazura, neprávem občas odstrkovanou růžičkovou kapustu zase pozdvihne křupavá úprava v troubě se slaninou a na závěr máme dietní variantu rýže! Květák je nepostradatelný při nahrazování sacharidů (hitem je hlavně květáková pizza bez mouky), protože z něj snadno připravíte přílohu, která nasaje chutě omáčky, ale je mnohem zdravější (a originálnější) než rýže nebo jiné sacharidové pokrmy. Vyzkoušíte?

Experimentujete rádi se zeleninou jako přílohou? Máte nějakou oblíbenou a zároveň originální?

Načítám