Článek
Postup
01.
Přímo v toustovači, na velké pánvi, v troubě nebo kontaktním grilu nechte nasucho vyškvařit slaninu (v případě akutního hladu můžete tento krok vynechat a dát ji tak, jak je). Mezitím si všechny chleby z vnější strany namažte máslem.
02.
Dovnitř vetřete brusinkový džem, posypejte rozmarýnem, obložte plátky sýra a přidejte vyškvařenou slaninu. Skvělé jsou i tenké plátky křupavého jablka.
03.
Chleby pak zapečte v toustovači (ten je šikovné vyložit pečicím papírem, aby se na něj nepřichycoval sýr), kontaktním grilu, troubě nebo na pánvi, rozkrojte a podávejte třeba s rukolovým salátem.
Další ověřené kombinace: mozzarella, pesto a rajče; ementál, krůtí šunka, dijonská hořčice a zelené jablko; kečup, gouda, osolená a opepřená cibule a šunka od kosti; sýr s modrou plísní, tymián a hruška.
Pokud toužíte po trochu sofistikovanějších rychloreceptech, mrkněte do článku 3 rychlé večeře do 15 minut nebo vyzkoušejte některý z naší padesátky nejlepších receptů na těstoviny.