Článek
Postup
01.
Z dýně odstraňte semena, oloupejte ji a nakrájejte na kousky. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dle chuti okořeňte solí, bazalkou a rozmarýnem. Pokapejte olivovým olejem a pečte na 180 stupňů asi 25 minut do změknutí.
02.
Zatímco se dýně peče, nakrájejte na kousky maso a orestujte ho na trošce olivového oleje.
03.
Připravte si zálivku z medu, vinného octa a lžičky olivového oleje. Do směsi prolisujte česnek a promíchejte.
04.
Upečenou dýni, osmahnuté krůtí maso a připravenou zálivku smíchejte a přidejte čerstvou rukolu. Podávejte hned, dokud je maso teplé.
Tip
Salát posypte hrstkou ořechů.
Máte rádi zimní saláty z pečené zeleniny s masem?