Článek
Postup
01.
Vajíčka rozšlehejte s mlékem a pivem, přidejte sůl a pepř, mouku a dobře promíchejte v hladké tekuté těstíčko.
02.
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji asi na 1 cm silné kroužky a ponořte je do mísy s vodou.
03.
V hlubší pánvi rozpalte olej a do prázdné misky nasypte zbytek hladké mouky. Vlhké cibulové kroužky nejprve obalujte v mouce, poté v těstíčku, poté opět v mouce, znovu v těstíčku, a až potom je zhruba 4 minuty smažte v rozpáleném oleji.
04.
Podávejte se šťouchanými brambory. Ty připravíte tak, že oloupané měsíčky brambor uvaříte do měkka, přidáte k nim trochu másla, nasekanou jarní cibulku a vše důkladně propracujete šťouchadlem na brambory nebo větší vidličkou.