Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Znáte to. Je krásné počasí a vás honí mlsná, jenže na žádnou hutnou buchtu nemáte v tomhle horku chuť. Nevíte, co s tím? Nechte si poradit a připravte si skvělý koláč se zakysankou!

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 6 balení máslových sušenek
  • 200 g rybízové marmelády
  • 1 l mléka
  • 3 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 lžíce rumu
Na posypání
  • 1 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Plech, pekáček či jinou nádobu vyložte pečicím papírem. Dno vyložte dvěma vrstvami sušenek, které promažte marmeládou.

02.

Z litru mléka, tří lžic cukru a tří pudinkových prášků uvařte hustý pudink, který na vrstvu sušenek namažte.

03.

Na pudink naklaďte opět sušenky. Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s trochou rumu (rum není nutný), případně ji ještě trochu oslaďte podle vaší chuti a sušenky natřete.

04.

Posypte kakaem a nechte přes noc ztuhnout v lednici.

Související témata:

Načítám