Článek
Postup
01.
Začněte s červenou omáčkou. Na másle zpěňte v hluboké pánvi nahrubo nakrájenou cibuli a na půlkolečka nakrájený kousek pórku. Pánev přikryjte poklicí a duste doměkka, pak přidejte rajčatové pyré a třtinový cukr, zlehka osolte a opepřete a duste ještě asi 5 minut. Nakonec přidejte nahrubo nasekané kapary.
02.
Následuje jednoduchá příprava bílé omáčky. Smíchejte mascarpone, mléko, vejce, pesto, sůl a muškátový květ. Vznikne vám řidší kaše. Aby jídlo nebylo tak tučné, můžete mascarpone vyměnit za ricottu.
03.
Nakonec si připravte rybu a špenát. Špenát rozmrazte a poduste s trochou soli, pepře a prolisovaným česnekem. Maso rozeberte na malé kousky.
04.
Troubu vyhřejte na 190 stupňů Celsia a začněte vrstvit lasagne do vymazaných zapékacích misek. Na sebe dávejte vrstvy následovně: trocha bílé omáčky, těstoviny, všechna červená omáčka a trocha bílé, těstoviny, losos, špenát a bílá omáčka, poslední vrstva těstovin, zalijte zbytkem bílé omáčky, posypte parmezánem a dejte na 40 minut péct do předehřáté trouby.
Lasagne můžete připravit i bez masa, třeba jen se špenátem a žampiony.