Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Přemýšlíte nad originálním pohoštěním? V takovém případě je dnešní nápad právě pro vás. Zkuste lodičky!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 1/4 svazku čerstvé pažitky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 plátků plátkového sýra
  • 3 lžíce tatarské omáčky
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 5 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vejce podélně překrojte na poloviny, vyjměte žloutky a smíchejte je s tatarkou a tuňákem.

02.

Dochuťte solí a pepřem a dohladka rozmíchejte (můžete použít šlehač, ale stačí i vidlička). Směsí naplňte bílky a ozdobte pažitkou.

03.

Plátky sýra překrájejte na poloviny, aby vznikly trojúhelníkové „plachty“ a pomocí párátek je připevněte na vajíčka. Šťastnou plavbu!

Kombinaci tuňáka s vejcem můžete použít i do sendviče, který je ideální k snídani, ke svačině či k lehké večeři.

Energetická hodnota celkem - 10 kusů
Energie3 835,01 kJ
Bílkoviny92,48 g
Tuky56,73 g
Sacharidy6,83 g
Sůl7,98 g
SAFA18,39 g
Vláknina0,25 g
Cukry3,97 g

Načítám