Článek
Postup
01.
Mleté maso smíchejte s ostatními ingrediencemi kromě oleje, vytvořte v dlaních karbanátky a nechte chvíli odležet. Rýži dejte do hrnce (dva způsoby, jak nejlépe uvařit rýži), přidejte koření, zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte pozvolna uvařit doměkka. Žampiony nakrájejte na plátky.
02.
V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a karbanátky na něm osmahněte. Vyjměte je a udržujte v teple, stačí je přiklopit poklicí. Ve výpeku rozpusťte máslo na houbovou omáčku. Přidejte utřený česnek, žampiony a opékejte, dokud žampiony nezačnou měknout. Směs osolte a opepřete. V trošičce vývaru rozmíchejte škrob. Žampiony podlijte zbylým vývarem, přidejte škrobovou kašičku a nechte zhoustnout, podle chuti omáčku okořeňte worcesterem.
03.
Současně s přípravou houbové omáčky v druhé pánvi rozehřejte máslo a do něj rozklepněte jednotlivá vejce. Lehce je osolte. Nechte je smažit, dokud bílky zcela nezatuhnou, žloutky by ale měly zůstat polotekuté. Uvařenou rýži podávejte s karbanátkem, přelitou houbovou omáčkou a se sázeným vejcem navrch. Podle chuti můžete ozdobit nasekanou pažitkou.
A co byste řekli na karbanátky v troubě, jsou o něco zdravější.