Článek
Postup
01.
Droždí v misce rozetřete s cukrem, přidejte lžíci mouky, lžíci vlažného mléka, promíchejte a nechte asi 15 minut kynout.
02.
Poté přidejte vejce, špetku soli, promíchejte a přidávejte střídavě mouku a mléko tak, aby se nevytvořily žmolky. Těsto nechte kynout přikryté, než zdvojnásobí objem. Pak už jen jednotlivé dávky smažte v lívanečníku z obou stran do růžova.
03.
Hrušky očistěte, nakrájejte na kostičky a povařte je asi 5 minut ve směsi bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému a cukru. Lívanečky nachystejte na talíř a přelejte je hruškovou směsí.
Pokud se snažíte vyhýbat droždí co to jde, připravte si rychlé kefírové lívance bez kynutí.