Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Krémy Kalamáta Papadimitriou

Foto: Krémy Kalamáta Papadimitriou

Sladká tečka po večeři? Připravte ji podle receptu šéfkuchaře! Uvidíte, že vás i lívance s hruškami dokážou ohromit.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 30 g cukru moučka
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 15 g čerstvého droždí
  • 300 g hladké mouky
  • 3 ks hrušek
  • 3 lžíce bílého balzamikového krému
  • 1 rulička skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 300 ml bílého vína
  • 100 g cukru krystal
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Droždí v misce rozetřete s cukrem, přidejte lžíci mouky, lžíci vlažného mléka, promíchejte a nechte asi 15 minut kynout.

02.

Poté přidejte vejce, špetku soli, promíchejte a přidávejte střídavě mouku a mléko tak, aby se nevytvořily žmolky. Těsto nechte kynout přikryté, než zdvojnásobí objem. Pak už jen jednotlivé dávky smažte v lívanečníku z obou stran do růžova.

03.

Hrušky očistěte, nakrájejte na kostičky a povařte je asi 5 minut ve směsi bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému a cukru. Lívanečky nachystejte na talíř a přelejte je hruškovou směsí.

Pokud se snažíte vyhýbat droždí co to jde, připravte si rychlé kefírové lívance bez kynutí.

Související témata:

Načítám