Článek
Postup
01.
Vajíčka, cottage sýr, vanilkový extrakt a lžíci javorového sirupu nalijte do mísy a vše promíchejte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli a tuto suchou směs smíchejte s tou vaječnou.
02.
Rozehřejte pánev, kterou jste potřeli trochou rostlinného oleje a usmažte na ní z obou stran lívance dozlatova. Těsto je poměrně husté, takže nemusíte mít strach, že by se roztékalo!
03.
Rozpusťte máslo. Lívance podávejte ve „věžičkách“, které vzniknou následujícím vrstvením: lívanec, lžíce másla, lžíce javorového sirupu. Na jednu porci je potřeba 3–4 lívance, podle toho, jak velký máte hlad a jestli jde o hlavní jídlo, nebo jen svačinu. Podávejte s čerstvým ovocem.
A co by jste říkali na lívance na slano, sbíhají se vám sliny? Vyzkoušejte rychlovku zvanou ricottové lívanečky se špenátem.