Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Lívance jsou velmi oblíbené jídlo nejen dětí, ale hodí se na snídani, svačinu, večeři nebo jako dezert. Co takhle lívance s jablky a skořicí?

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička medu
  • 1 ks jablek
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • 150 g pohankové mouky
  • 1 lžička skořice
Na vymazání
  • 1 lžíce řepkového oleje
Článek

Postup

01.

Vejce ušleháme společně s mlékem a třtinovým cukrem, přidáme pohankovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Těsto necháme chvilku odstát.

02.

V lívanečníku rozehřejeme trošku oleje a lívance osmažíme z obou stran dozlatova. Omyté jablko zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a smícháme se skořicí a medem. Lívance servírujeme s jablky a lžičkou bílého jogurtu.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie4 410,49 kJ
Bílkoviny35,63 g
Tuky32,05 g
Sacharidy150,72 g
Sůl0,52 g
SAFA7,76 g
Vláknina11,4 g
Cukry41,99 g
Související témata:

Načítám