Článek
Každý z vás si občas rád zamlsá a nejlepší na tom je, že to jde i zdravě. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů a díky poměrně nízkému obsahu kalorií se hodí k nejrůznějším dietním režimům. Jsou kvalitním zdrojem energie a zasytí vás na dlouhou dobu. Pokud si tedy připravíte ovesné lívance ke snídani, nejenže budete mít hezčí den, ale vydržíte čilí až do oběda.
Lívance s banánovo-jogurtovým dipem
Na 10 lívanců potřebujete: 400 ml mléka, 300 g jemných ovesných vloček, 2 vejce, 2 lžíce medu, ½ lžičky skořice, špetku soli. Na banánovo-jogurtový dip: 2 zralé banány, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku medu, špetku skořice
Postup: Mléko, ovesné vločky, vejce, med, skořici a sůl smíchejte dohromady a nechte chvilku při pokojové teplotě odstát. Na středně rozpálené pánvi smažte lívanečky po obou stranách. Pokud máte teflonovou pánev, není potřeba žádný olej. V opačném případě použijte jen přiměřené množství.
K podávání si připravte banánovo-jogurtový dip. Banány rozmačkejte vidličkou a vmíchejte k nim bílý jogurt. Zakápněte medem a posypte skořicí.
Tip: Lívance si můžete dopřát třeba jen s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a ořechy.
Ovesných vloček není nikdy dost, a proto byste měli vyzkoušet také zdravé domácí müsli tyčinky!