Článek
Postup
01.
Mladým zeleným chřestům stačí jen uříznout 2 cm spodní části stonku, loupat je nemusíte (zvolte co nejdrobnější, chutnají nejlépe). Dejte je do mísy, přidejte olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, aby se stonky obalily olejem. Jak na chřest? Jinak na bílý, jinak na zelený.
02.
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Těsto vyválejte na tenkou placku ve tvaru obdélníku a rozkrájejte ho na šest stejných dílů.
03.
Tři až čtyři stonky chřestu zabalte dohromady do plátku sušené šunky. Tento svazek pak zabalte ještě do těsta.
04.
Každý balíček položte na plech s pečicím papírem, těsto potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypejte strouhaným parmazánem. Balíčky pečte asi 15 minut a hned podávejte.
Ještě by se vám mohly hodit tři svěží recepty z jarních brambor.