Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Lišky s těstovinami zmizí dřív, než stačí trochu zchladnout. Udělejte jich proto rovnou víc, jsou vynikající hned po uvaření.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 400 g lišek
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte běžným způsobem. Lišky očistěte a zprudka orestujte na oleji, osolte a opepřete. Obojí promíchejte a nechte vychladnout jen tak, aby směs hub a těstovin zůstala ještě vlažná. 

02.

Připravte si zálivku z oleje, octa, šalotky, česneku a petrželky. S touto zálivkou houby s těstovinami promíchejte a dochuťe pepřem a solí.

Načítám