Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Receptů na lehké obědy není nikdy dost, proto jsme si pro vás připravili další tip, jak upravit lilky. Tentokrát ve stylu tataráku.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks lilku
  • 1/2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks paprik
  • 3 ks rajčat
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lilek nakrájejte na plátky, osolený nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky.

02.

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu. Trvá to kolem pěti minut.

03.

Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worchestru a opepřete. Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.

Ze zbytku lilku si připravte báječnou pomazánku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie523,47 kJ
Bílkoviny3,44 g
Tuky2,71 g
Sacharidy21,61 g
Sůl1,93 g
SAFA0,43 g
Vláknina7,37 g
Cukry12,71 g
Související témata:

Načítám