Článek
Postup
01.
Lilky nakrájejte na kostičky, posolte a nechte vypotit. Osušte papírovou utěrkou. Jak vypotit lilek?
02.
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na trošce olivového oleje. Poté přidejte osušený lilek a asi pět minut pomalu restujte. Mezitím na menší kousky pokrájejte sušené meruňky (nezapomeňte přitom míchat lilek!), přidejte je k zelenině a opékejte další tři minuty.
03.
Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a přiklopte. Lilek duste zhruba 10 minut do změknutí, poté nechte hrnec odklopený, aby směs zhoustla. Dosolte, lehce opepřete, přidejte římský kmín, papriku a skořici. Asi za pět minut by měla být směs hotová.
04.
Na závěr ještě vmíchejte trochu čerstvého tymiánu a ragú posypejte nasekanými a opraženými vlašskými ořechy. Podávat můžete třeba s rýží.