Článek
Nechce se vám dělat s domácí rajčatovou omáčkou? Snadno ji můžete koupit už hotovou. Dětští strávníci však nejvíc ocení kečup - ideálně domácí.
.
Postup
01.
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky a z obou stran posolte. Odložte na tác a nechte 25–30 minut vypotit.
02.
Mezitím rozmixujte rajčata s protlakem. Dochuťte solí, česnekem a bylinkami. Se solí buďte opatrní, protože lilek už nasolený je. Šunku a mozzarellu natrhejte nadrobno a olivy nakrájejte na plátky.
03.
Troubu zapněte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Kolečka lilku osušte papírovou utěrkou a vyskládejte na připravený plech. Každý plátek lilku potřete rajčatovým sugem, obložte šunkou, posypejte olivami a mozzarellou. Pečte 20–25 minut.
04.
Na talíři zakápněte kolečka olivovým olejem a můžete přidat lístky bazalky nebo máty.
S čím lilkové „minipizzy“ servírovat? Pokud máte chuť na ryze low-carb (nízkosacharidový) pokrm, připravte si salát s grilovanou paprikou. Skvěle budou chutnat i se zapečenými bramborami s chilli máslem.