Hlavní obsah
3,5
(36)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Lahodné pikantní kari si můžete vychutnat i bez masa. Nevěříte? Pak neváhejte a vyzkoušejte lilkové kari! Servírovat jej můžete již během chvíle.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks lilku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/4 lžičky celého římského kmínu
  • 1/4 lžičky koriandrového semínka
  • 2 lžíce žluté kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce limetkové šťávy
Článek

Postup

01.

Lilky důkladně opláchněte, osušte a poté je nakrájejte na širší plátky, špalíčky či půlkolečka – podle libosti. Pokrájené lilky z obou stran osolte a nechte pár minut vypotit. Tekutinu z orosených kousků lilku následně osušte papírovou utěrkou.

02.

Česnek i zázvor oloupejte a nasekejte najemno. Ve velké pánvi rozehřejte olej a nechte na něm rozvonět římský kmín s koriandrovými semínky, česnek, zázvor a nakonec kari pastu. Pak přidejte kousky lilku a chvilku je orestujte.

03.

Vše zalijte kokosovým mlékem a na mírném plameni povařte asi deset minut, dokud lilky nezměknou. Nakonec vmíchejte čerstvý koriandr a část si nechte na ozdobu. Lilkové kari dochuťte podle potřeby solí a šťávou z limety. Podávejte ideálně s rýží.

Máte rádi lehké recepty z čerstvých surovin?

Související témata:

Načítám