Článek
Postup
01.
Lilky důkladně opláchněte, osušte a poté je nakrájejte na širší plátky, špalíčky či půlkolečka – podle libosti. Pokrájené lilky z obou stran osolte a nechte pár minut vypotit. Tekutinu z orosených kousků lilku následně osušte papírovou utěrkou.
02.
Česnek i zázvor oloupejte a nasekejte najemno. Ve velké pánvi rozehřejte olej a nechte na něm rozvonět římský kmín s koriandrovými semínky, česnek, zázvor a nakonec kari pastu. Pak přidejte kousky lilku a chvilku je orestujte.
RYCHLE A PIKANTNĚ
03.
Vše zalijte kokosovým mlékem a na mírném plameni povařte asi deset minut, dokud lilky nezměknou. Nakonec vmíchejte čerstvý koriandr a část si nechte na ozdobu. Lilkové kari dochuťte podle potřeby solí a šťávou z limety. Podávejte ideálně s rýží.
Máte rádi lehké recepty z čerstvých surovin?