Článek
Postup
01.
Lilek podélně rozkrojte, vyřízněte vnitřek, osolte jej a nechte asi 15 minut odležet, aby mohl „vypotit” vodu. Poté z něj vodu otřete.
02.
Směs připravíte následovně: Na másle osmahněte jemně nasekanou cibulku a nakrájené stroužky česneku a na mírném plameni vše chvilku opékejte. Pak přihoďte na tenké plátky nakrájené žampiony a na kousky pokrájený vnitřek lilku, orestujte dozlatova a poté podlijte trochou suchého vína. Na závěr přidejte čerstvý tymián a ještě chvilku duste, než se víno zcela odpaří.
03.
Pak směs případně dochuťte solí a pepřem, naplňte jí obě poloviny lilku. Takto připravené lilky zvolna zapečte asi 25 minut při 200 stupních Celsia, poté přidejte plátky mozzarelly a nechte péct ještě asi 10 minut. A je hotovo!
Pokud jste masožravci, vyzkoušejte raději pečený lilek s masem a kuskusem.