Článek
Pokud chcete, aby sýr v polévce připomínal nočky, přidejte k němu a vejcím do zavářky ještě trochu mouky. Díky tomu pak můžete snadno lžící tvarovat bochánky. Za vyzkoušení také stojí krupicový svítek jen ze dvou surovin.
Postup
01.
V hrnci rozpalte trochu olivového oleje (nebo kousek másla), přidejte hrubou krupici a nechte ji chvilku smažit, pak přidejte na kolečka nakrájený pórek. Restujte tak dlouho, až začne trochu zlátnout. Pozor, základ na polévku je potřeba neustále míchat, jinak krupici připálíte! Přilijte vývar a vařte asi 10 minut, dokud pórek není úplně měkký.
02.
Mezitím v misce rozšlehejte vajíčka s parmazánem. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavte ji z plotny. Do stále horké, ale už ne vařící polévky pomalu za stálého míchání nalijte vajíčka se sýrem – ta sama ztuhnou, nemusíte se bát, že by zůstala syrová. A můžete podávat.
Máte rádi polévku s pórkem? Zkuste pórkový krém s lososem.