Hlavní obsah
3,1
(208)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Chcete se zahřát a zasytit něčím rychlým, nekomplikovaným a zdravým? Tuhle polévku máte hotovou raz dva a kromě parmazánu na ni nepotřebujete nic výjimečného. Ochutnejte a budete ji vařit každou chvíli!

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks pórku
  • 2 lžíce pšeničné krupice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 ks vejce
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Pokud chcete, aby sýr v polévce připomínal nočky, přidejte k němu a vejcím do zavářky ještě trochu mouky. Díky tomu pak můžete snadno lžící tvarovat bochánky. Za vyzkoušení také stojí krupicový svítek jen ze dvou surovin.

Postup

01.

V hrnci rozpalte trochu olivového oleje (nebo kousek másla), přidejte hrubou krupici a nechte ji chvilku smažit, pak přidejte na kolečka nakrájený pórek. Restujte tak dlouho, až začne trochu zlátnout. Pozor, základ na polévku je potřeba neustále míchat, jinak krupici připálíte! Přilijte vývar a vařte asi 10 minut, dokud pórek není úplně měkký.

02.

Mezitím v misce rozšlehejte vajíčka s parmazánem. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavte ji z plotny. Do stále horké, ale už ne vařící polévky pomalu za stálého míchání nalijte vajíčka se sýrem – ta sama ztuhnou, nemusíte se bát, že by zůstala syrová. A můžete podávat.

Máte rádi polévku s pórkem? Zkuste pórkový krém s lososem.

Načítám