Článek
Domácí zmrzlina je skvělá právě proto, že přesně víte, co jste do ní dali. Můžete si ji (ne)osladit, jak je libo, použít své oblíbené příchutě… A s následujícími recepty to hravě zvládnete i bez zmrzlinovače – jen s využitím mixéru. Jahodová, banánová, borůvková, čokoládová, ovocná, tvarohová, arašídová, jogurtová, lámaná, kávová… Inspirujte se a vytvářejte si vlastní varianty, hotové jsou za pár minut. A jestli nemáte tvořítka na nanuky, klidně zmrzlinový krém zamrazte v misce či v krabičce. Anebo si udělejte jednoduché nanuky bez formiček.
7× recept na domácí ledové osvěžení
Tipy, jak ozvláštnit domácí zmrzlinu
ČOKOLÁDA: Nanuky můžete po vyndání z mrazáku polít rozpuštěnou čokoládou. Nesmí být úplně horká, aby zmrzlinu nerozpustila, ale musí být stále tekutá. Čokoládu lze zlehka naředit smetanou – trochu se ochladí a bude dostatečně tekutá na potažení nanuku tenkou křupavou vrstvou.
KOŘENÍ A BYLINKY: Nebojte se experimentovat. Přidejte vanilku, špetku skořice, citronovou, limetkovou nebo pomerančovou kůru, s ovocem lze rozmixovat i mátu, meduňku, tymián nebo levanduli. Odvážnější mohou přidat i rozmarýn nebo bazalku. Zmrzlinu lze dochutit nejen alkoholem, ale i přírodními extrakty (třeba mandlovým), balzamikem či olivovým olejem.
OŘECHY: Chcete-li ořechovou zmrzlinu dokonale hladkou a opravdu co nejvíc ořechovou, můžete si pořídit ořechovou pastu určenou přímo k výrobě zmrzlinových krémů.