Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Nepečené dezerty prostě milujeme! Většinou jsou snadné na přípravu, plné letního ovoce a v horkém počasí leckdo ocení i absenci rozpálené trouby v kuchyni. Zkusíte levandulovou panna cottu?

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička levandule
  • 200 ml mléka
  • 4 plátky želatiny
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 g fialové potravinářského barviva
Článek

Postup

01.

Smetanu přiveďte spolu s levandulí k varu, stáhněte z ohně a nechte minimálně 30 minut louhovat.

02.

Želatinu namočte do trochy vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mléko, cukr dle chuti a několik kapek fialového potravinářského barviva přidejte ke scezené smetaně a za stálého míchání zahřívejte, aby se cukr rozpustil.

03.

Želatinu zahřejte do rozpuštění a vmíchejte ke smetaně. Rozdělte do skleniček a nechte v chladu zatuhnout.

Tip

Skvělou panna cottu připravíte i z jogurtu nebo kokosového mléka.

Vyzkoušejte i dvoubarevnou panna cottu.

Související témata:

Načítám