Článek
Postup
01.
Máslo s oběma cukry a žloutky utřete do pěny. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na pevný sníh a obě směsi lehce spojte. Poté vmíchejte tvaroh a kokosový likér.
02.
Dále přidejte prosátou mouku, mandlovou moučku, prášek do pečiva, citronovou kůru a levandulové květy. Vše důkladně promíchejte a těstem naplňte formu na bábovku, předem vymazanou máslem a vysypanou kokosem.
03.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 minut. Bábovku nechte zchladnout a mezitím si připravte lesklou polevu. Šťávu z citronu smíchejte s horkou vodou a pomalu vmíchávejte pomocí metličky prosátý moučkový cukr.
04.
Vlažnou bábovku přelijte hotovou polevou a nechte ji ztuhnout. Před podáváním ozdobte levandulovými květy.
Vyzkoušejte také levandulovou panna cottu nebo sušenky! Využíváte i vy doma při vaření květiny a bylinky?