Článek
Postup
01.
Brambory nakrájejte na menší kousky, zalijte asi litrem vody, osolte, vložte bouquet garni (tedy všechny uvedené bylinky svázané kouskem provázku) a přiveďte k varu.
02.
Mezitím si nakrájejte a postupně k bramborám přidávejte řapíkatý celer, cuketu, pokrájené fazolové lusky a papriku. Po celkem asi 15 minutách varu by měly být brambory i zbylá zelenina tak akorát měkké.
03.
Na závěr do už odstavené polévky vmíchejte mrkev a kedlubnu nakrájené na tenké nudličky, kterým se říká julienne. Skvěle vám pomůže speciální škrabka se zoubky, která je k tomu určená (a oceníte ji i na přípravu salátů, nudlí apod.).
04.
Vyjměte bouquet garni a přidejte předvařené (nebo slité a propláchnuté sterilované) bílé fazole. Podle chuti ještě dosolte a opepřete. Podávejte jen tak, s žitným chlebem nebo parmazánovými krutony.
Krutony do polévky si klidně můžete udělat z cuketovo-kefírového chleba.