Článek
Postup
01.
Filety ančoviček nakrájejte co nejjemněji a pak je plochou stranou nože utřete o prkénko úplně na pastu. Česnek utřete se solí. Obojí dejte do misky, přidejte citronovou šťávu, hořčici a majonézu. Vše promíchejte a podle potřeby ještě dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
02.
Troubu rozehřejte na 220 °C. Kuřecí prsa nařízněte tak, abyste je rozevřeli jako knihu a maso nebylo nikde příliš vysoké. Pěstí maso trochu naklepte, osolte, opepřete a na olivovém oleji z obou stran pozvolna opečte dohněda.
03.
Ciabattu (nebo jakékoliv bílé pečivo) natrhejte na kousky velikosti sousta a promíchejte s pár lžicemi olivového oleje. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a asi 10 minut pečte dozlatova. Hotové krutony jsou zcela suché a křupavé.
04.
Římský salát rozeberte na listy, vnější zavadlé vyhoďte. Zbylé omyjte, osušte a nechte pořádně oschnout – jinak se na salát nechytí dresink. Salát nakrájejte na nudličky a promíchejte s dresinkem. Naservírujte na talíř, přidejte na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa, krutony a hoblinky parmazánu.
CAESAR NERADI? ZKUSTE SALÁT S MAKRELOU, NEBO KRÁLOVSKÝ
Jaký salát máte nejradši vy?