Hlavní obsah

Lemon curd: Jednoduchý, ale skvělý sladkokyselý krém

Foto: autorky

Lemon curd jednou ochutnáte, a už si bez něj spoustu moučníků nebudete vůbec umět představit!Foto: autorky

Pokud milujete sladkokyselou chuť, zkuste si připravit citronový krém zvaný Lemon curd. Hodí se jako náplň do moučníků a dezertů, výborný je ale i na palačinky.

Článek

Pamatujete si, jak jste v dětsví měli rádi kombinaci citronové šťávy a cukru? Zkuste ji v dezertu Lemon curd, které je opravdu velmi jednoduché na přípravu. A navíc k němu potřebujete jen malinko ingrediencí.

Lemon curd

Na 1 menší skleničku potřebujete: 2 citrony (bio kvalita), 4 žloutky, 50 g másla, 50 g třtinového cukru

Postup:Citrony pořádně vydrhněte kartáčkem a omyjte. Poté z nich ostrouhejte kůru na jemném struhadle, ale pouze její žlutou část, ta bílá je příliš hořká.

Poté z citronů vymačkejte šťávu, mělo by jí být kolem 70 mililitrů. Všechny ingredience smíchejte v malém hrnci nebo plechové misce a ve vodní lázni zahřívejte tak dlouho, dokud krém nezhoustne do pudingové konzistence. Pokud je krém na vás příliš kyselý, přidejte ještě trochu cukru.

Krém můžete použít hned čerstvý nebo ho uzavřít do skleniček a uskladnit v ledničce. Pak si ho můžete mazat třeba na palačinky podle babiččina receptu.

Protože bílky v receptu nevyužijete, můžete si z nich upéct sněhové pusinky, které Lemon curd naplníte. Dobrou chuť.

Související témata:

Načítám