Hlavní obsah
3,0
(93)
Foto: zefirchik06, Shutterstock.com

Foto: zefirchik06, Shutterstock.com

Nejen ti, co potřebují shodit kila nabraná přes zimu, se začátkem jara poohlížejí po odlehčených receptech. Jedním takovým je voňavý bramborový salát s vynikající jarní surovinou – medvědím česnekem.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 1 kg brambor
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 200 g ředkviček
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Dresink
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky dijonské hořčice
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte je vychladnout, nakrájejte na kostky nebo na tlustší plátky a přendejte do mísy.

02.

Během vaření si připravte dresink smícháním vinného octa, olivového oleje a dijonské hořčice.

03.

Do mísy k pokrájeným bramborám přidejte na plátky pokrájené ředkvičky, hrášek, dresink, sůl a pepř. Promíchejte. Na závěr přidejte nasekaný medvědí česnek. Opět promíchejte a můžete ihned servírovat.

Načítám