Článek
Postup
01.
Brambory (použít můžete jak pozdní salátové, tak i nové) uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či kostičky.
02.
Přidejte nadrobno pokrájené nakládané okurky a na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.
03.
Osolte a opepřete podle chuti, zakapejte dijonskou nebo plnotučnou hořčicí prošlehanou s olivovým olejem a opatrně zamíchejte. Salát je nejlepší druhý den, když se rozleží.

Svěží bramborový salát si vystačí jen s hořčicí, jarní cibulkou, nakládanou okurkou a případně čerstvými bylinkami. Ale můžete do něj přidat i salátovou okurku, ředkvičky, oblíbené bylinky... Zkrátka všechno, co máte rádi a co právě rosteFoto: Marianna Bartková
Tip: Pro barevnější a chutnější salát přidejte hrst sekaných bylinek – vynikající je kopr, ale dobrá je i petržel či pažitka, skvěle se hodí pokrájené ředkvičky, kousek salátové okurky anebo třeba červené papriky.
Máte rádi salát bez majonézy? Zkuste i klasický vídeňský bramborový salát.