Článek
Postup
01.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě asi 25 minut doměkka. Podle stavu slupky ještě horké oloupejte, pokrájejte na kousky a smíchejte se smetanou ochucenou malou lžičkou soli, 1–2 lžícemi dijonské hořčice, lžící citronové šťávy a pořádnou porcí čerstvě mletého pepře (černého nebo bílého). Nechte vychladnout.
02.
Křepelčí vajíčka 2 minuty povařte, ihned ochlaďte ledovou vodou, oloupejte a rozpulte. Spolu s plátky ředkviček a pokrájenou okurkou pak vmíchejte do salátu. Ten ještě dochuťte solí, pepřem či hořčicí.
Jak jste na tom s majonézou v bramborovém salátu vy, neumíte si ho bez ní představit, nebo vás chytá žlučníkový záchvat, jen ho vidíte?