Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jedním ze snadných asijských receptů je lehký salátek z bílé ředkve a okurky, který zasytí díky černým fazolím a přitom osvěží díky pikantní zálivce se zázvorem a sezamem.

Neuvedeno
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks salátové okurky
  • bílá ředkev
  • 150 g fazolí
Článek

Postup

01.

Fazole minimálně na 8 hodin namočte a poté je v čisté vodě přibližně hodinu a půl povařte do změknutí. 

02.

Očištěnou ředkev a okurku (kromě jejího středu) nakrájejte na plátky nebo nudličky a dejte do mísy. Citronovou trávu se zázvorem oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kousky, které přisypte do směsi oleje, octa, cukru a sezamových semínek. 

03.

Marinádu dochuťte solí a pepřem a spolu s fazolkami a koriandrem promíchejte s připravenou zeleninou. Salátek je nejlepší nechat uležet do druhého dne, aby se chutě hezky propojily.

Související témata:

Načítám