Hlavní obsah
3,1
(34)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Řepu je možné považovat za českou superpotravinu, protože má mnoho zdravotních benefitů. Tak si připravte tuto jednoduchou pomazánku, která vás dostane nejen svou barvou, ale i chutí.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na pomazánku
  • 2 ks červené řepy
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce skyru
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že upečete červenou řepu. (Můžete koupit i předvařenou, ale pečená má sladší chuť.) Řepu opláchněte, zakápněte olivovým olejem, nasolte, zabalte do alobalu a pečte asi 40 minut při 200 °C (záleží na velikosti, řepa musí být po upečení měkká).

02.

Po upečení nechte řepu vychladnout a poté ji nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k ní nasekané vlašské ořechy, prolisovaný česnek, skyr a majonézu.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Místo skyru můžete použít i jogurtFoto: Viktorie Hrazdílková

03.

Na závěr pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte na opečeném toastu, nejlépe s čerstvou bylinkou a semínky.

Máte řepu a chcete ji využít co nejlépe? Výborná je nakládaná červená řepa a vynikající tatarák z červené řepy. Syté a zdravé jsou i karbanátky z červené řepy se sýrem a luxusní je zdravý hrnkový dort red velvet z řepy.

Související témata:

Načítám