Článek
Postup
01.
Začněte tím, že upečete červenou řepu. (Můžete koupit i předvařenou, ale pečená má sladší chuť.) Řepu opláchněte, zakápněte olivovým olejem, nasolte, zabalte do alobalu a pečte asi 40 minut při 200 °C (záleží na velikosti, řepa musí být po upečení měkká).
02.
Po upečení nechte řepu vychladnout a poté ji nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k ní nasekané vlašské ořechy, prolisovaný česnek, skyr a majonézu.
POMAZÁNKY Z ŘEPY JSOU KRÁSNÉ, SYTÉ A ZDRAVÉ
03.
Na závěr pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte na opečeném toastu, nejlépe s čerstvou bylinkou a semínky.
Máte řepu a chcete ji využít co nejlépe? Výborná je nakládaná červená řepa a vynikající tatarák z červené řepy. Syté a zdravé jsou i karbanátky z červené řepy se sýrem a luxusní je zdravý hrnkový dort red velvet z řepy.