Hlavní obsah
3,4
(14)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ředkvičky jsou jedny z prvních jarních plodin ze zahrádky. Výborné jsou do pomazánek, třeba do této, kdy jsem je zkombinovala se sýrem cottage a čerstvou řeřichou.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Budete potřebovat
  • 6 ks ředkviček
  • 150 g cottage sýru
  • 2 lžíce termizovaného sýra
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve omyté ředkvičky nastrouhejte na jemném struhadle a zamíchejte do nich špetku soli. Nechte chvilku stát a pak z nich přes jemné sítko nebo plátýnko vymačkejte vodu. 

02.

Ředkvičky zbavené vody zamíchejte se sýrem cottage i termizovaným sýrem a nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Nakonec pomazánku dosolte a opepřete dle chuti. 

03.

Pomazánku mažte na pečivo a navrch nandejte čerstvou řeřichu, případně plátky ředkviček.

Energetická hodnota celkem - 1 misku
Energie1 169,33 kJ
Bílkoviny22,23 g
Tuky13,28 g
Sacharidy18,5 g
Sůl3,63 g
SAFA7,76 g
Vláknina3,84 g
Cukry13,59 g

Načítám