Článek
Těžko byste hledali univerzálnější surovinu do kuchyně. Bleskově hotové jídlo, které připravíte na slaný i sladký způsob. Můžete ho kombinovat se zeleninou, masem i ovocem. Připravit ho můžete jako náplň do tortill, použít jako přílohu i chutný zdravý dezert. Tenhle skvost severoafrické kuchyně si zaslouží pozornost.
Papriky plněné kuskusem
Na 4 porce budete potřebovat: 4 červené papriky, 250 g kuskusu, 1 cibuli, 30 g strouhaného parmazánu, 200 g pečeného kuřecího masa (které vám zbylo třeba ze včerejška), kousek řapíkatého celeru, 4 sušená rajčata, sůl, pepř, olej na smažení a vymazání pekáčku
Postup:Papriky u stopky seřízněte, vydlabejte z nich vlákna a semínka. Na oleji opečte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso. Po chvíli ke směsi přidejte na kousky nakrájený celer, sušená rajčata a chvíli ještě opékejte. Pak podle chuti ještě osolte, opepřete a stáhněte z ohně.
Kuskus připravte podle návodu. Když je hotový, promíchejte ho s masovou směsí a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Hotovou směsí napěchujte papriky, přiklopte je seříznutou částí a poskládejte je nastojato do olejem vymazaného pekáčku. Papriky pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Tip:Směsí z kuskusu můžete naplnit i rajčata nebo cukety.
Kuskus je univerzální surovina, ze které během chvilky připravíte skvělé pohoštění. Zkuste kuře s kuskusem nebo skvělý salát s lososem!
Máte rádi kuskus? S čím ho připravujete nejraději?