Článek
Vrátili jste se z procházky a jste trochu prochladlí? Chcete si posedět u filmu či u seriálu a popíjet přitom něco na zahřátí? Anebo výjimečně plánujete připravit dětem sladkou svačinku a dostat do nich přitom trochu teplého mléka (je plné bílkovin a vápníku)? Pak je pro vás tenhle recept jako dělaný! Veganskou variantu snadno vykouzlíte z oblíbené rostlinné alternativy mléka a z marshmallow vhodných pro vegany (tedy bez živočišné želatiny).
Postup
01.
Smíchejte kakaový prášek a cukr. Mléko přiveďte téměř k varu a plamen stáhněte na minimum. Kakao s cukrem zalijte asi třetinou horkého mléka a prošlehejte metličkou dohladka.
Tip: Kakao nemusíte sladit, bonbony čokoládu osladí. Kakaový prášek bez cukru se ale hůř rozmíchává v mléce.
02.
Rozšlehanou kakaovou „kašičku“ vlijte do zbytku vroucího mléka na plotně, přidejte vanilkový extrakt a 1–2 minuty provařte. Podávejte v šálcích či mističkách posypané bonbony marshmallow. Začnou se na horkém nápoji pomalu rozpouštět, takže jej ještě dost osladí, a navíc vytvoří krásnou pěnu.
Tip: Nemusíte se držet při zdi! Nemáte vanilkový extrakt nebo chcete nějakou příchuť přidat? Obohaťte čokoládu špetkou mleté skořice, hřebíčku, kardamomu či nového koření. Navrch lze pod bonbony přidat ještě lžičku ořechového másla. Pro bohatší (a také kaloricky náročnější) nápoj můžete k mléku přidat i sladkou smetanu.
Milujete domácí výrobu a chcete mít složení potravin po kontrolou? Vyzkoušejte náš recept na domácí marshmallow.