Článek
Postup
01.
Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků, ať se v něm hezky obalí. Oříšky vyndejte z pánve a nechte vychladnout.
02.
Skleničku o objemu 300 ml naplňte ledem a zkaramelizovanými oříšky. Pak připravte kávu: 150 ml studené vody smíchejte s instantní kávou (ideálně s příchutí lískového oříšku – viz tip). Nalijte ji do připravené sklenice s ledem a oříšky, přidejte plnotučné mléko nebo smetanu a podávejte.
DOBRÉ KÁVY NENÍ NIKDY DOST
Tip: Pro milovníky ochucených káv se prodávají různé varianty instantní kávy s příchutí. Lískový oříšek má v nabídce např. Jacobs, Douwe Egberts nebo Little’s.
Kolik jste schopni utratit za dobrou kávu? A co si myslíte o kombinacích typu mangové mocha frappuccino s bezlaktózovým nízkotučným mlékem a matcha sirupem?