Hlavní obsah
4,0
(22)
Foto: Jacobs

Foto: Jacobs

Baristé sice mají z podobných receptů osypky, my ale na kombinaci karamelu, lískových oříšků a kávy nedáme dopustit. A jestli jste na tom podobně, pojďte si s námi připravit osvěžující ledové latté, které právě tyto tři dobroty spojuje.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 3 lžičky cukru krupice
  • 1 hrst lískových oříšků
  • led
  • 3 lžičky instantní kávy
  • 150 ml vody
  • 50 ml plnotučného mléka
Článek

Postup

01.

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a přidejte cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte hrst lískových oříšků, ať se v něm hezky obalí. Oříšky vyndejte z pánve a nechte vychladnout.

02.

Skleničku o objemu 300 ml naplňte ledem a zkaramelizovanými oříšky. Pak připravte kávu: 150 ml studené vody smíchejte s instantní kávou (ideálně s příchutí lískového oříšku – viz tip). Nalijte ji do připravené sklenice s ledem a oříšky, přidejte plnotučné mléko nebo smetanu a podávejte.

Tip: Pro milovníky ochucených káv se prodávají různé varianty instantní kávy s příchutí. Lískový oříšek má v nabídce např. Jacobs, Douwe Egberts nebo Little’s.

Kolik jste schopni utratit za dobrou kávu? A co si myslíte o kombinacích typu mangové mocha frappuccino s bezlaktózovým nízkotučným mlékem a matcha sirupem?

Načítám