Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte slaný karamel. Cukr nasypte do rendlíku. Přidejte vodu a když se vsákne, začněte pomalu zahřívat. Když se cukr zcela rozpustí a karamel má zlatavou barvu, stáhněte ho z ohně, vmíchejte smetanu a metličkou šlehejte, až vznikne hladký krém. Přidejte špetku soli a nechte ho vychladnout.
02.
Bílky ušlehejte s krupicovým cukrem do tuha. Postupně přidávejte ocet, moučkový cukr a míchejte do chvíle, než po vytažení metly začne sníh tvořit špičky. Nakonec vmíchejte ořechy, ale už nešlehejte. Přendejte směs do zdobicího sáčku s trubičkou s kulatou špičkou.
03.
Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte oválky. Můžete použít i šablony nebo silikonové formy, které jsou k dostání v cukrářských obchodech. Plech vložte do trouby předehřáté na 110 °C. Laskonky sušte 45 až 50 minut. Pak je nechte na plechu zcela vychladnout.
04.
Změklé máslo ušlehejte do nadýchané pěny. Do té pak zašlehejte vychladlý karamel. Krémem spojujte k sobě vždy dva korpusy.
Milujete domácí zákusky? Zkuste také luxusní větrníky s karamelovým krémem nebo rakvičky se šlehačkou.