Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše oleje. Přidejte maso a restujte, dokud nepřestane hrudkovatět. Osolte, opepřete, vložte na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a koření a chvilku smažte. Pak přidejte rajčatový protlak, opět nechte rozvonět a nakonec vlijte i plechovku sterilovaných rajčat. Pořádně promíchejte, přiklopte poklicí a pozvolna asi 20 minut duste.
02.
Mezitím si připravte bílou omáčku. Sýr cottage smíchejte se strouhaným parmazánem, mozzarellou a vejcem. Ochuťte jemně nasekanou cibulkou s natí a citronovou kůrou, můžete i lehce osolit a opepřit. Podle potřeby přidejte trošičku mléka, aby se omáčka dala dobře roztírat.
03.
Troubu zapněte na 180 °C. Dno zapékací misky potřete lžicí či dvěma sýrové omáčky, aby těstoviny lépe přilnuly. Syrové pláty lasagní urovnejte na dno, rozprostřete na ně asi polovinu masového ragú, potřete trochou sýrové omáčky a pokryjte další vrstvou lasagní. Na ně patří další vrstva ragú a sýrové omáčky, pak další vrstva lasagní a úplně nahoru zbytek sýrové omáčky.
04.
Povrch posypte strouhanou mozzarellou a dejte na 45 minut zapéct do trouby. Podávejte klidně hned po dopečení.
Tip: Chcete-li mít lasagne vzorně nakrájené na kostky, je potřeba je nechat nejdřív úplně vychladnout a pak je k podávání opět ohřát – začerstva se vždy rozpadnou.
Patří ve vaší rodině lasagne k oblíbeným jídlům, nebo masové ragú sníte dřív, než se stihne zapéct?