Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte bešamel. Rozehřejeme máslo na pánvi a za stálého míchání přidáváme mouku, do požadované konzistence. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Dobrým tipem je do něj přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
02.
Lilky nakrájejte na kolečka, osolte a nechte je asi půl hodiny ‚,vypotit".
03.
Na pánvi osmahněte nakrájenou cibulku a trochu nadrobno nakrájeného česneku, přidejte nakrájené, vypocené, lilky, nakrájené žampiony a zlehka restujte. Vše osolte, přidejte rajčatový protlak, pastu a vařte ještě asi deset minut. Nakonec přidejte čerstvou nasekanou bazalku a podle chuti trochu cukru.
04.
Do zapékací misky vrstvěte pláty lasagní, rajčatovou směs, lasagne, bešamel, lasagne… Jako nejvrchnější vrstvu nechte bešamel, ten ještě poklaďte na kolečka nakrájenou mozzarellou a misku vložte asi na 40 minut, do středně vyhřáté trouby.
Zaujala vás kombinace lilku s žampiony? Vyzkoušejte i lilek plněný žampionovou směsí, nepochybně si také pochutnáte.