Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte rovný tácek pokrytý pečicím papírem – asi 15 × 10 cm.
02.
Jogurt řeckého typu rozprostřete rovnoměrně na pečicí papír asi do výšky jednoho centimetru. Do jogurtu lžící rozetřete marmeládu a vytvořte ombré efekt.
03.
Dále na jogurtovou vrstvu umístěte ovoce – my jsme použili jahody a maliny, ale dejte, co máte rádi či co je k dispozici, a posypejte čokoládovou granolou. Inspiruje vás přitom recept na domácí granolu bez cukru nebo pečené müsli s ořechy?
04.
Na závěr vše pocákejte rozpuštěnou čokoládou a dejte do mrazáku nejméně na dvě hodiny zmrazit. Budou se vám přitom hodit 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu. A až bude zmrzlina pevná, nalámejte ji na kusy a podávejte.
Vyzkoušejte další recepty na domácí zmrzlé potěšení: Láká vás dietní ovocná zmrzlina bez cukru, nebo spíš domácí smetanová zmrzlina s likérem?