Hlavní obsah
3,6
(32)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Klasický kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a nudlemi určitě znáte. Vývary z kuřete jsou ovšem oblíbené po celém světě a miluje je i tak polévkový národ, jako jsou Vietnamci. Pojďte vyzkoušet pikantní polévku inspirovanou vietnamskou kuchyní, budete spokojeni.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuřecího masa
  • 4 ks jarní cibulky
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso použijte klidně takové, jaké máte zrovna po ruce – hřbet nebo křídla na polévku, ale klidně i zbylý stehenní řízek nebo horní stehna. Kuře zalijte přibližně litrem studené vody, přidejte dvě nahrubo nasekané cibulky a pozvolna asi hodinu vařte. Hotové maso se rozsýpá, vývar krásně voní a je hezky silný. Hotový vývar proceďte, maso oberte a schovejte a cibulku můžete vyhodit.

02.

Do čistého vývaru přidejte na plátky nakrájený zázvor, zbylé dvě nahrubo nakrájené cibulky a ještě asi deset minut povařte. Mezitím ve zvláštním hrnci připravte podle návodu na obalu rýžové nudle. Nevadí-li vám trochu kalnější polévka, můžete je přidat rovnou do vývaru. 

03.

Polévku sundejte z plotny, odstraňte zázvor a přidejte špenát a koriandr, aby se spařily. Nemáte-li už nudle v polévce, vložte je do ní. Dochuťte sójovou omáčkou a limetkovou šťávou a podávejte s obraným uvařeným masem.

Tip: Hotovou polévku můžete v miskách ozdobit špetkou černého sezamu.

Jaká kuřecí polévka je u vás na stole doma?

Načítám