Článek
Postup
01.
Kuřecí maso použijte klidně takové, jaké máte zrovna po ruce – hřbet nebo křídla na polévku, ale klidně i zbylý stehenní řízek nebo horní stehna. Kuře zalijte přibližně litrem studené vody, přidejte dvě nahrubo nasekané cibulky a pozvolna asi hodinu vařte. Hotové maso se rozsýpá, vývar krásně voní a je hezky silný. Hotový vývar proceďte, maso oberte a schovejte a cibulku můžete vyhodit.
02.
Do čistého vývaru přidejte na plátky nakrájený zázvor, zbylé dvě nahrubo nakrájené cibulky a ještě asi deset minut povařte. Mezitím ve zvláštním hrnci připravte podle návodu na obalu rýžové nudle. Nevadí-li vám trochu kalnější polévka, můžete je přidat rovnou do vývaru.
KUŘECÍ POLÉVKU MILUJE CELÝ SVĚT
03.
Polévku sundejte z plotny, odstraňte zázvor a přidejte špenát a koriandr, aby se spařily. Nemáte-li už nudle v polévce, vložte je do ní. Dochuťte sójovou omáčkou a limetkovou šťávou a podávejte s obraným uvařeným masem.
Tip: Hotovou polévku můžete v miskách ozdobit špetkou černého sezamu.
Jaká kuřecí polévka je u vás na stole doma?